Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Κιλκισίου ενόψει Πολιούχων και Χριστουγέννων

Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, οι εργασίες της οποίας έλαβαν χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Την Σύναξη συγκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος επ’ ευκαιρία του εορτασμού της ιεράς μνήμης των Πολιούχων του Κιλκίς και Εφόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίων Πέντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων στις 27 και 28 Νοεμβρίου αλλά και της έναρξης της Σαρακοστής για την περίοδο των Αγίων Χριστουγέννων.
Μετά την καθιερωμένη προσευχή και την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου  ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πικρολίμνης και Γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Παν. Αρχιμ. Ευγένιος Ιωάννου, ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα: “Πιστεύετε ότι υπάρχει σήμερα κρίση στο θεσμό της οικογένειας και πώς θα μπορούσε η Εκκλησία να την αντιμετωπίσει;” τονίζοντας μεταξύ των άλλων την ανάγκη και το χρέος της Εκκλησίας να εξετάσει τις διαφοροποιήσεις που έχουν συμβεί στη σημερινή κοινωνία και να δράσει με κάθε σύγχρονο και πρόσφορο μέσο, ώστε να δώσει ή ενδεχομένως να αναδιαμορφώσει την εκκλησιαστική της μαρτυρία, αγκαλιάζοντας πάντοτε πατρικά όλα της τα παιδιά.
Ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος από τους συμμετέχοντες Κληρικούς σχετικά με τη σημερινή οικογένεια και τη νεολαία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος ανακοίνωσε επίσης το δεκαήμερο πρόγραμμα λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Πολιούχων Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνεται:
-Τετραήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια της οποίας οι προσκυνητές θα γίνουν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
-Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού που θα τεθεί προσκύνηση στον Ναό των Πολιούχων προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.
-Διεξαγωγή ετήσιων επιστημονικών συνάξεων υπό τον τίτλο “Μαρτυρικά”, στην οποία φέτος θα παρουσιάσει με καλεσμένους Καθηγητές Πανεπιστημίου το θέμα: “Μνήμες Μικράς Ασίας” και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.