Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Η μηνιαία ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Μετά την προσευχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, αφού καλωσόρισε τους κληρικούς της Μητροπόλεως, απευθύνθηκε προς αυτούς με λόγους πατρικούς αναπτύσσοντας θέματα πνευματικού και διοικητικού ενδιαφέροντος, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες.
Κυρίως αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που διοργανώνονται με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης των Πολιούχων του Κιλκίς, Αγίων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, εστιάζοντας στις τέσσερις σημαντικότερες συγκεκριμένα: Στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς. Στην υποδοχή του τιμίου λειψάνου του νεομάρτυρος Αγίου Ραφαήλ του Ιθακησίου, του εν Λέσβω μαρτυρήσαντος, από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Μαρτυρικά 2023» με θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη» το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου με την συμμετοχή έγκριτων καθηγητών Πανεπιστημίου. Και τέλος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων τις ημέρες της μνήμης τους, δηλαδή στις 27 και 28 Νοεμβρίου.