Ιερατική Σύναξη με θέμα την Οικολογική Ευαισθητοποίηση στην Ι.Μ.Π.Κ.

 Η μηνιαία σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2024 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς που εδρεύει στο Παλαιό Γυναικόκαστρο.
Θέμα της συνάξεως ήταν η παρουσίαση του προγράμματος περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία, ανάδειξη και αειφόρο αξιοποίηση υγροτόπων της Π.Ε. Κιλκίς, που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «Ο Κορμοράνος».
Κύριος ομιλητής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και μέλος του Δ.Σ. της ΑμΚΕ «Ο Κορμοράνος» Αρχιμ. Ισίδωρος Κάτσος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, στο πώς αυτό έχει επηρεάσει την ζωή στον πλανήτη, αλλά και πώς προβλέπεται η εξέλιξή του, εστίασε στη σημασία των υγροτόπων στη μάχη με την κλιματική αλλαγή και παρουσίασε τους κινδύνους και τις απειλές του αντιμετωπίζουν οι υγρότοποι στην Π.Ε. Κιλκίς.
Ακολούθως παρουσίασε την Εταιρία Προστασίας Φύσης, Πολιτισμού, Ενέργειας και Ισόρροπης Ανάπτυξης «Ο Κορμοράνος» η οποία έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου έχοντας στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Π.Ε. Κιλκίς.
Στη σύναξη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Θεοδωρίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κιλκίς καθώς και μέλη εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Κιλκίς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πριν την ολοκλήρωση της συνάξεως αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή, τους εκπροσώπους των φορέων αλλά και τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως για την παρουσία τους, μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος και έδωσε το έναυσμα για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
https://www.youtube.com/watch?v=XKO5Ls_iaVQ