Αγιοκέρι στους Ήρωες του 40′ – Δοξολογία για την ελευθερία της Ελλάδας

Ένα αγιοκέρι στη μνήμη των Ηρώων του θρυλικού Έπους του 1940 άναψαν οι Κιλκισιώτες αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Ελλάδας!
Πλημμυρισμένο με τις γαλανόλευκες σημαίες το Κιλκίς και με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας για την λαμπρή αυτή η ημέρα, αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στις θυσίες των Ηρώων του 1940!
Όσα χρόνια και αν περάσουν το Έπος του 40′ μας δείχνει ότι οι Έλληνες με Ενότητα και Εθνική ομοψυχία μπορούν να κερδίσουν κάθε μάχη! Ενότητα, για την οποία εργάζεται ακαταπαύστως η Αγία μας Εκκλησία, με την πρεσβεία της Κυρίας Θεοτόκου, που πάντοτε προστάτευε και προστατεύει το Έθνος των Ελλήνων και που σήμερα τιμήθηκε με ευλάβεια η μνήμη της θεομητορικής εορτής της Αγίας Σκέπης.
Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό και λουσμένο από λαμπρότητα και συγκίνηση κλίμα τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 28ης Οκτωβρίου 2023 Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της πόλεως, χοροστάτησε της επισήμου Δοξολογίας ενώπιον του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης κ. Νικολάου Μηλαπίδη.
“Σήμερα αναπέμπουμε δοξολογική δέηση στον Αρχηγό της Ζωής Κύριο ημών Ιησού Χριστό για την ελευθερία της πατρίδος μας, εκζητούμε την σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, που πάντοτε κραταίωνε τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές και υποκλινόμαστε με σεβασμό ενώπιον των Ηρώων που αγωνίσθησαν με θάρρος και πίστη για την ελευθερία της Πατρίδος μας” είπε μεταξύ άλλων ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος για να καλέσει τους πάντες σε ενότητα και ομόνοια, προτρέποντας τους να ψάλλουν με μια φωνή τον εθνικό μας ύμνο.

Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα που μετείχε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ήταν ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, οι Βουλευτές του νομού κ.κ. Στέφανος Παραστατίδης και Πέτρος Παππάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Θωμαίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Νατάσα Σωτηριάδου, οι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Κομμάτων, Υπηρεσιών, Φορέων και Συλλόγων, κ.α.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο πάρκο – Κήπο του Κιλκίς με τους εκπροσώπους των Αρχών να καταθέτουν στεφάνια δάφνης στο Μνημείο ενώ οι εορταστικές και τιμητικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της μεγάλης μαθητικής, πολιτικής και στρατιωτικής παρέλασης επί της κεντρική οδού, της 21ης Ιουνίου, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες Κιλκισιώτες, χειροκροτώντας τα ελπιδοφόρα νιάτα!