Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Με ιεροπρέπεια και όπως αρμόζει εορτάστηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας την Α΄ Κυριακή των Νηστειών της ευλογημένης περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την επονομαζόμενη και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

H σκέψη όλων στράφηκε στους Πατέρες που αγωνίστηκαν με σθένος υπερασπιζόμενοι την ορθόδοξη πίστη, για να επισφραγιστεί η νίκη της Εκκλησίας με την αναστήλωση και αποκατάσταση των Ιερών Εικόνων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού και τους Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχείᾳ της Ιεράς Λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων και των Ιερών Λειψάνων η οποία πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, αναγνωσθέντος σε στάσεις τρεις του Συμβόλου της Πίστεως και του Συνοδικού της Αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Κρατώντας ανά χείρας τις Ιερές Εικόνες μεταξύ των πιστών εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Θωμαίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Τσάμης, ο Αστυν. Διευθυντής ν. Κιλκίς κ. Δημήτριος Μικρός, κ.α.

 

Επίσης, κατόπιν Αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναπέμφθηκε ειδική επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δεκάδων αθώων θυμάτων κατά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της παρελθούσης Τρίτης 28 Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους με υγεία και δύναμη να πορευτούν στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ εξέφρασε εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας την βαθύτατη οδύνη και την απέραντη θλίψη του για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας στα Τέμπη, ευχόμενος παράλληλα ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες. Προέτρεψε, ακόμη, το εκκλησίασμα να εντείνει την προσευχή του για την παρηγοριά των οικείων των θυμάτων.