Η Εξόδιος Ακολουθίας του Αρχιμ. Ραφαήλ Ιωάννου

 Μέσα σε κλίμα οδύνης και ανθρώπινης θλίψης τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2023 η Εξόδιος Ακολουθία του προς Κύριον μεταστάντος μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ραφαήλ Ιωάννου στην Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς.
Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης διηκονούσε ευόρκως τα τελευταία χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίων Βασιλείου και Νικολάου Κιλκίς και ήταν αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου ενώ υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου από το έτος 2008 οπότε και χειροτονήθηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Απόστολο. 
Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο Παν. Αρχιμ. Αρσένιο Ιωάννου και τους Αδελφούς της Ιεράς Μονής, Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του και άλλων Ι. Μητροπόλεων καθώς και Ιερομονάχων εξ’ Αγίου Όρους.
Πλήθος ευσεβών πιστών προσήλθε στο Καθολικό της Μονής για να αποχαιρετήσει τον μεταστάντα Ιερομόναχο, να προσευχηθεί για την ανάπαυσή του και να λάβει για τελευταία φορά την ευχή του καθώς ο εκλιπών Ιερομόναχος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Κιλκίς.
Με συγκινητικά λόγια ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς μίλησε για την απλότητα του χαρακτήρος του μακαριστού, την αγαθότητα και την ταπεινοφροσύνη του και για την καλή μαρτυρία που έδινε στο χώρο της Εκκλησίας, μια μαρτυρία αθόρυβη και ουσιαστική, με το βλέμμα και την καρδιά στον Σωτήρα Χριστό.
Η ταφή του μακαριστού Αρχιμ. Ραφαήλ Ιωάννου έγινε σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.