Η εορτή του Προστάτη της Δικαιοσύνης Αγίου Διονυσίου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε χθες, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, η ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αεροπαγίτου, του προστάτου του Δικαστικού Σώματος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και τον Εφημέριο του Ναού Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Κουτρή ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων όσων υπηρετούν την Δικαιοσύνη και μίλησε σχετικά με τον τιμώμενο Άγιο, ευχόμενος ο Ιερομάρτυρας Διονύσιος να εμπνέει με τη σοφία του τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης και να τους συντρέχει με την προστασία του.

Στην εορτή παρέστησαν η Πρόεδρος κα Ευρώπη Αρτόγλου και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βεργίδης, ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής ν. Κιλκίς κ. Δημήτριος Μικρός, δικαστικοί υπάλληλοι, κ.α.