Η εορτή του Προφήτη Ηλία στην Μητρόπολη Κιλκισίου

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η εις ουρανούς πυρφόρος ανάβασις του μεγάλου Προφήτου της Παλαιάς Διαθήκης Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.
Συγκεκριμένα, παραμονή της εορτής του ενδόξου Προφήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην ακριτική Δοϊράνη, στα βόρεια σύνορα της πατρίδος μας, και χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ιερό Ναό του Προφήτου. Εκεί, βρέθηκε κοντά στους λιγοστούς κατοίκους που επιμένουν ακόμη να φυλάττουν “θερμοπύλες” και να κρατούν ψηλά τα λάβαρα της πίστεώς μας.
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στον οικισμό και στο Τελωνείο της Δοϊράνης, στην οποία μετείχαν ευλαβείς πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Εφημέριος του Ναού προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μία ιστορική φωτογραφία με τον προκάτοχό του μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρό Φώτιο (1907 – 1928) από την Δοϊράνη.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κορομηλιάς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη και Δημοτικών Συμβούλων του Κιλκίς καθώς και του πιστού Λαού που προσήλθε για να λάβει τη χάρη του Προφήτου Ηλιού, ο οποίος αγωνίστηκε για την μία και μοναδική αλήθεια του Τριαδικού Θεού.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος επεσήμανε τα θαυμαστά έργα του κορυφαίου Προφήτου, που θεωρείται το μεταίχμιο της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, ως αποτέλεσμα της βαθειάς και ακλόνητης πίστης του στον αληθινό Θεό ενώ ανεφέρθη στο προφητικό χάρισμα στη ζωή της Εκκλησίας και ευχήθηκε καταλλήλως στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τους ευσεβείς πιστούς.