Η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στο Καβαλάρι Κιλκίς

Στον μικρό οικισμό του Καβαλαρίου της Δημοτικής Ενότητας Μουριών Κιλκίς μετέβη σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου για να τιμήσει την ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του, προεξάρχων των Ιερών Ακολουθιών και της λαμπρής Θείας Λειτουργίας.
Πρόκειται για έναν από τους μικρότερους οικισμούς του Δήμου Κιλκίς, στους πρόποδες του όρους Μπέλες, που οι μόνιμοι κάτοικοι του δεν ξεπερνούν τους 15 και κάθε χρόνο όσοι έλκουν την καταγωγή τους από το χωριό αλλά και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή τιμούν τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, τον οποίο ευλαβούνται και προσεύχονται στη χάρη του, εκζητούντες την πρεσβεία του.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς, πλαισιούμενος από Πρεσβύτερους και Ιεροδιάκονους της Ιεράς Μητροπόλεως, κόμισε τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του θαυματουργού Αγίου προς ευλογία και αγιασμό των πιστών από το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου και μίλησε σχετικά το Μαρτύριο του Αγίου και το γεγονός ότι παρά τα όσα φρικτά υπέστη, δεν λύγισε και έμεινε σταθερός και εδραίος στην πίστη του στον Σωτήρα Χριστό. Τιμήθηκε από τον Κύριο και χαριτώθηκε να ελεεί και να χαρίζει την ίαση στους ανθρώπους στο όνομα του αληθινού Τριαδικού. Ευχήθηκε δε πατρικώς σε όλους και τους επαίνεσε για την προσευχητική τους παρουσία, δίνοντας ζωή στον μικρό αλλά πολύ όμορφο και γεμάτο πλατάνια οικισμό.