Η εορτή του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στον Ι.Ν. Ναό Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, η μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων του Κιλκίς, στον οποίο από τον περασμένο Νοέμβριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος κατέθεσε απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου προς μόνιμη ευλογία των πιστών.
Έτσι, σήμερα, για πρώτη φορά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικηφόρου με λαμπρή Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος. Τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Παν. Αρχιμ. Ευστάθιος Κοντοζίδης, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, ο Πρωτ. Ιωάννης Σαλαβασίδης, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καραγιάννης και οι Διάκονοι Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, Κωνσταντίνος Παζιώκης και Κωνσταντίνος Βύρος.
Με ζωντανή την παρουσία του Αγίου Νικηφόρου να αποτελεί ξεχωριστή ευλογία για τους Κιλκισιώτες, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος, προ της απολύσεως ευχήθηκε να έχουμε όλοι την μεσιτεία του Αγίου, ο οποίος υπήρξε παράδειγμα καρτερίας και υπομονής, ακλόνητος στην πίστη του προς τον Θεό, Τον οποίο δοξολόγησε για τις δοκιμασίες του.