Η Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο ορεινό Δίβουνο των Κρουσίων Κιλκίς ιερούργησε σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της ακριτικής Μητροπόλεως.
Παρά την ερημοποίηση που γνωρίζουν τα χωριά των Κρουσίων, οι ελάχιστοι κάτοικοι επιμένουν ακόμα να κρατούν ψηλά τα ιδανικά της πίστεως και της πατρίδος και να πανηγυρίζουν τις εορτές της Εκκλησίας. Μαζί τους και πολλοί προσκυνητές της ευρύτερης περιοχής αλλά και όσοι έλκουν την καταγωγή τους από το μικρό και όμορφο χωριό του Δίβουνου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς είπε μεταξύ των άλλων:
“Σεβαστοί μου Πατέρες και αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί, Χρόνια Πολλά και ευλογημένα. Με ιδιαίτερα αισθήματα χαράς και πανηγυρικής διαθέσεως βρίσκομαι σήμερα στο όμορφο Δίβουνο, για να τελέσουμε μαζί το πανηγύρι των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Μέσα στη χαρά της σημερινής μεγάλης εορτής θα ήθελα να προσέξουμε την Εικόνα των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και να ανακαλύψουμε τα μηνύματα που εκπέμπουν. Τους βλέπουμε αγκαλιασμένους και να δίδουν τον ασπασμό της αγάπης, από τον οποίο φανερώνεται η ενότητα τους αλλά και η ενότητα της Εκκλησίας. Στέλνουν το μήνυμα του τρόπου συμπεριφοράς που πρέπει να μας διέπει ως φωτόμορφα μέλη της Εκκλησίας μας.
Ο κάθε ένας από τους Αποστόλους, ο κάθε ένας από τους Αγίους της Εκκλησίας μας έδωσε είτε με το Μαρτύριο του Αίματος, είτε με το Μαρτύριο της Συνειδήσεως, την πιστοποίηση της αγάπης τους προς το πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.
Έτσι αδελφοί μου, και εσείς, όπως και όλοι οι άνθρωποι, πρέπει να είστε ενωμένοι και αδελφωμένοι, και μέσα σε αυτή την ένωση να φανερώνεται και να μαρτυρείται η χάρη και η αγάπη του Θεού.
Σήμερα πανηγυρίζουμε την ενότητα μας στα πρόσωπα των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, σήμερα λαμβάνουμε ακόμη μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε το κοινό στοιχείο με του Αγίους Αποστόλους, που δεν είναι άλλο από την αγάπη μας για τον Σωτήρα Χριστό και η ομολογία του Ευαγγελίου, του οποίου πρέπει να είμαστε γνώστες!