Η εορτή των Αθληφόρων Γυναικών Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας

Την ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων, παρθένων και αθληφόρων Γυναικών Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας εόρτασε ευλαβικά η ακριτική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, το διήμερο Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το περικαλλέστατο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος Αργυρουπόλεως Κιλκίς, το οποίο κατά τον εγκαινιασμό του το 1985 από τον τότε Μητροπολίτη κυρό Αμβρόσιο (Στάμενα) τοποθετήθηκαν τεμάχια Ιερών Λειψάνων των Αγίων αυτών Γυναικών. 
Παραμονή της εορτής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρθολομαίου, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, κόμισε τεμάχια των χαριτοβρύτων Λειψάνων από τις Αγίες Μηνοδώρα, Μητροδώρα και Νυμφοδώρα, τα οποία θα παραμείνουν μόνιμα στο Παρεκκλήσιο προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.
Την κυριώνυμο ημέρα του πανηγυρικού Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τον Παν. Αρχιμ. Ευστάθιο Κοντοζίδη, τον Πρωτ. π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη, τον Αιδ. π. Ιωάννη Σαλαβασίδη, τον Αρχιδιάκονό του π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και τον Διάκονο π. Κωνσταντίνο Παζιώκη.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο των Αγίων, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη, αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο των τριών αυτών Γυναικών, που η λάμψη της παρθενίας και η ωραιότητα των ψυχών και των σωμάτων τους, τις έκαναν να αποτελεί το καύχημα των χριστιανών της περιοχής.
“…Οι τρεις αδελφές, που ζούσαν με αγάπη και πιστότητα προς τον Τριαδικό Θεό, σύντομα ήρθαν αντιμέτωπες με το δίλλημα Μαρτύριο ή ειδωλολατρία. Επέλεξαν χωρίς δεύτερη σκέψη το Μαρτύριο και τον θάνατο γιατί βίωναν την αγάπη του Χριστού, Στον οποίο βρέθηκαν κοντά Του, στεφανωμένες με δόξα, τιμή και αφθαρσία” είπε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε καταλλήλως σε όλους για την εορτή των Αγίων ενώ επαίνεσε τον Πρωτ. π. Πολύκαρπο και την Πρεσβυτέρα του για τους κόπους και τους μόχθους των διακονώντας στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το Ιερό Παρεκκλήσιο έχει ανακαινιστεί πλήρως με τη μέριμνα του πατρός Πολυκάρπου Κοντοζίδη, ο οποίος υπηρετεί ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων του Κιλκίς, αλλά κατάγεται και διαμένει μόνιμα στον οικισμό της Αργυρούπολης, αποτελώντας έναν Ναό – κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς!