Η Εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου στα Αμάραντα

Στον μικρό οικισμό των Αμαράντων, στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης, εορτάστηκε η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, την οποία τιμά η Εκκλησία μας στις 29 Αυγούστου.
Των όλων Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής και των Ιεροδιακόνων, ενώ ο ευσεβής λαός του Θεού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και τον εντεταλμένο Δημ. Σύμβουλο Δοϊράνης κ. Κωνσταντίνο Παπακώστα, συμμετείχαν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τιμώντας τον μεγάλο Πρόδρομο του Χριστού. Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι μετέχουν σε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο χωριό τους έπειτα από 42 ολόκληρα χρόνια!
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος αναφερθείς στον έντιμο βίο και στα κηρύγματα του Τιμίου Προδρόμου, κάλεσε τους πιστούς να είναι πάντοτε ενωμένοι με τον Θεό, να έχουν τη μετάνοια όπως τη δίδαξε ο Τίμιος Πρόδρομος κομμάτι του πνευματικού τους αγώνα, καθώς αποτελεί προϋπόθεση της σωτηρίας μας και τέλος να παραδειγματίζονται και να εμπνέονται από τη θυσία των Αγίων της Εκκλησίας μας που κραταίωσαν την πίστη μας.