Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κρηστώνης

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κρηστώνης Κιλκίς χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πλαισιούμενος από τον Εφημέριο Πρωτ. Ιάκωβο Δουβαλίδη και τους Ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και π. Σάββα Αμοιρίδη.

Κατάνυξη και δέος για τον ερχομό του Νυμφίου Χριστού που πορεύεται προς το Εκούσιο Πάθος, ευρισκόμενοι στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας που κάθε Χριστιανός βιώνει τα μεγάλα, θαυμαστά και φρικτά γεγονότα που συγκλονίζουν τον κόσμο!

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ευλαβείς πιστούς να πορευτούν ενωμένοι με τον Κύριο στην σταυροαναστάσιμη πορεία Του. Ενωμένοι με καθαρή την καρδιά, ταπεινοί στο φρόνημα και μετανοούντες ώστε ενωμένοι με τον Δωρεοδότη Χριστό, να σταυρωθούν μαζί Του και να γευτούν τη χαρά της Ανάστασης που φωτίζει και αγιάζει τη ζωή όλων. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός άλλωστε πορεύτηκε εκούσια στο Πάθος για να σταυρώσει τις αμαρτίες του ανθρωπίνου γένους, να νικήσει τον θάνατο και να ανοίξει με την Ανάστασή Του τον Παράδεισο, χαρίζοντας την αιώνια ζωή!