Η Ακολουθία του Νιπτήρος στο Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού του ακριτικού οικισμού Σ.Σ. Μουριών Δήμου Κιλκίς, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος που τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, 12 Απριλίου 2023.

Κατά το κήρυγμα του προς τους ευσεβείς πιστούς που υπερεπλήρωσαν τον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα στην προδοσία του Ιούδα, την οποία προφήτευσε ο Προφήτης Ιερεμίας και γνώριζε ο Κύριος πορευόμενος προς το Εκούσιο Πάθος Του.

Οφείλουμε να αποβάλλουμε την αχαριστία από τη ζωή μας και να μην προδίδουμε τις σχέσεις μεταξύ μας, είπε ο Σεβασμιώτατος, αλλά να προσπαθούμε να είμαστε ακέραιοι στο χαρακτήρα μας ώστε να μην ομοιάζουμε στον Ιούδα.

Τόνισε ότι από τη μετοχή μας στις Ιερές Ακολουθίες, ιδίως τούτες τις μέρες, αντλούμε σπουδαία μηνύματα αισιοδοξίας, μετανοίας και ελπίδας, επισημαίνοντας ότι ο καθένας μας με τις ελεύθερες επιλογές του χτίζει το παρόν και το μέλλον, όπως ακριβώς έκανε και ο Ιούδας, ευχόμενος σε όλους Καλή Ανάσταση!