Εθνική Υπερηφάνεια για το Έπος του 40′

Πλημμύρισε Γαλανόλευκες σημαίες το Κιλκίς και τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας κυριάρχησαν για την λαμπρή αυτή η ημέρα, που αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στις θυσίες των Ηρώων του 1940!
Όσα χρόνια και αν περάσουν το Έπος του 40 μας δείχνει ότι οι Έλληνες με Ενότητα και Εθνική ομοψυχία μπορούν να κερδίσουν κάθε μάχη! Ενότητα, για την οποία εργάζεται ακαταπαύστως η Εκκλησία, με την πρεσβεία της Κυρίας Θεοτόκου, που πάντοτε προστάτευε και προστατεύει το Έθνος των Ελλήνων και που σήμερα τιμήθηκε με ευλάβεια η μνήμη της θεομητορικής εορτής της Αγίας Σκέπης.
Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό και λουσμένο από λαμπρότητα και συγκίνηση κλίμα τελέστηκε το πρωί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της πόλεως, χοροστάτησε της επισήμου Δοξολογίας ενώπιον του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Γεωργαντά, ως εκπροσώπου της Κυβερνήσεως.
Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα που μετείχε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, οι Βουλευτές του νομού κα Ειρήνη Αγαθοπούλου και κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Θωμαίδης, οι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Κομμάτων, Υπηρεσιών, Φορέων και Συλλόγων, κ.α.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο πάρκο – Κήπο του Κιλκίς με τους εκπροσώπους των Αρχών του Νομού να καταθέτουν στεφάνια δάφνης στο Μνημείο ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της μεγάλης μαθητικής, πολιτικής και στρατιωτικής παρέλασης επί της κεντρική οδού, της 21ης Ιουνίου, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες Κιλκισιώτες, χειροκροτώντας τα ελπιδοφόρα νιάτα!