Ένας ακόμη εργάτης του Αμπελώνος του Χριστού στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου η εορτή της Αποδόσεως της Πεντηκοστής, της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής που εορτάζεται η κάθοδος του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος στους Αγίους Αποστόλους!
Μέσα σε αυτό το χαρμόσυνο κλίμα, το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της τοπικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Προϊστάμενο του προαναφερόμενου Ναού ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.
Στις ευλογημένες στιγμές της Λατρευτικής Συνάξεως προστέθηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννη Λαμπριανίδη, ενός ευσεβούς και ευλαβούς νέου της πόλεως του Κιλκίς, οικογενειάρχη με ένα μικρό παιδί, εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα υπηρετεί ως άμισθος Κληρικός στην τοπική Εκκλησία. Τη συμμαρτυρία του νέου Διακόνου κατέθεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μήλιος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Ο νεοχειροτονούμενος άκουσε την πατρική φωνή του Ποιμενάρχη του Κιλκίς που προσκάλεσε τους χριστιανούς της τοπικής Εκκλησίας από την πρώτη στιγμή της ποιμαντορίας του, οι οποίοι νιώθουν έτοιμοι και θέλουν με καθαρή την καρδιά να αφιερωθούν στη διακονία της Εκκλησίας να προσέλθουν και να λάβουν την Ιερωσύνη. 
Πριν παραδοθεί ευλαβικά στο Ιερό Θυσιαστήριο για να λάβει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος δια των σεπτών χειρών του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρθολομαίου ο Υποδιάκονος Ιωάννης εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς όλους εκείνους που δαπάνησαν τον εαυτό τους ώστε να στέκεται σήμερα στον Ναό του Αγίου Δημητρίου για το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας του.
Από την πλευρά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι η σημερινή επιλογή της ημέρας δεν είναι τυχαία, υπογραμμίζοντας ότι θα συνδέεται περισσότερο με το θαυμαστό και κορυφαίο γεγονός της Πεντηκοστής. 
“Από σήμερα καλείσαι να διακονήσεις Θεό και ανθρώποις ως ελάχιστος, και δείχνοντας πίστη και απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τριαδικό Θεό, Εκείνος θα σε αναδείξει ώστε να βαδίζεις στη χάρη της προσευχής! Εσύ θα δείχνεις ευλάβεια, συνέπεια, υπακοή και υπομονή και ο Θεός θα σε κραταιώνει για να διακονείς στη χάρη Του και να γίνεσαι για τους ανθρώπους φως Χριστού!” είπε απευθυνόμενος στον νεοχειροτονούμενο Διάκονο, αναφώνοντας μαζί με το πυκνό εκκλησίασμα την ιαχή-ευχή “Άξιος!”.
Στον νέο Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου αλλά και σε όλους που μοιράστηκαν τις στιγμές της προσωπικής του Πεντηκοστής, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ευχήθηκε πατρικώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, καταθέτοντας περιεκτικό λόγο οικοδομής και ενισχύσεως ευχόμενος προεορτίως και στον Σεβ. Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο για την επικείμενη εορτή του.