Διήμερο Διεθνές Συνέδριο «Μαρτυρικά 2023»

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, θα διοργανωθεί, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, διήμερο Συνέδριο με τίτλο «Μαρτυρικά 2023» και γενικό θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη», εξ αφορμής των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή εν όψη του εορτασμού των πολιούχων του Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

Το εν λόγω Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ (join Zoom Meeting, Meeting ID: 822 887 1287 / Passcode: 22248)

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, μετά την εναρκτήρια εισήγηση του Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνου Κωτσιόπουλου, θα αρχίσει η Α’ Συνεδρία, στην οποία θα προεδρεύσει ο κ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και θα εκφωνήσουν τις Εισηγήσεις τους: η κ. Ελένη Καλοκαιρινού Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Κλείτος Ιωαννίδης Δρ. Φιλοσοφίας και Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Εταιρείας Κύπρου, ο π. Αθανάσιος Γκίκας Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και ο κ. Απόστολος Κραλίδης Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ..

Μετά το διάλειμμα θα πραγματοποιηθεί η Β’ Συνεδρία, στην οποία θα προεδρεύσει ο π. Αθανάσιος Γκίκας Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.  και θα εκφωνήσουν τις Εισηγήσεις τους: η κα. Βασιλική Μητροπούλου Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., η κα. Μαρία Ράντζου Επίκουρη Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Ευάγγελος Πεπές Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Α.Π.Θ..

Μετά το πέρας κάθε Συνεδρίας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση επί των Εισηγήσεων.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Αγίας Αικατερίνης. Κατόπιν θα αρχίσει η Γ’ Συνεδρία, στην οποία θα προεδρεύσει κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και θα εκφωνήσουν τις Εισηγήσεις τους: ο κ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., η κα. Ασπασία Τσαούση Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Μιχαήλ Μαριόρας Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α..

Μετά το διάλειμμα θα πραγματοποιηθεί η Δ’ Συνεδρία, στην οποία θα προεδρεύσει ο κ. Μιχαήλ Μαριόρας Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.  και θα εκφωνήσουν τις Εισηγήσεις τους: ο κ. Δημήτριος Νικολακάκης Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., ο κ. Νικόλαος Δεναξάς Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο κ. Αχιλλέας Παπατόλιος Μεταδιδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ..

Μετά το πέρας κάθε Συνεδρίας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση επί των Εισηγήσεων και τέλος, το Συνέδριο θα κλείσει με την παρουσίαση των συμπερασμάτων.

join Zoom Meeting
Meeting ID: 822 887 1287 / Passcode: 22248