Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου Μυριοφύτου

 Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μυριοφύτου Κιλκίς ιερούργησε σήμερα, Κυριακή της Τυροφάγου, 26 Φεβρουαρίου 2023, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους.
Στις ευλογημένες στιγμές της Λατρευτικής Συνάξεως προστέθηκε και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Τρύφωνος Λουκά, γέννημα και θρέμμα του Μυριοφύτου, ο μακαριστός πατέρας του οποίου υπηρέτησε το χωριό από τη θέση του Κοινοτάρχη και τώρα είναι υπερήφανος για τον υιό του που διακονεί το αγαπημένο τους Μυριόφυτο από τη θέση του Κληρικού.
Απευθυνόμενος στον νεοχειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, που περιγράφει να συγχωρούμε και να αγκαλιάζουμε τον πεπτωκότα άνθρωπο, όπερ σημαίνει να κυριαρχεί η αγάπη, του τόνισε να προσπαθεί στην πορεία του να είναι πάντοτε Ιερέας της αγάπης που θα συγχωρεί και θα αγκαλιάζει τους πάντες, προβάλλοντας την αλήθεια του Χριστού και κηρύττοντας τις Ευαγγελικές και Πατερικές αξίες της Εκκλησίας μας.
Τον καλέσε να αγωνίζεται ως Πατέρας να ποιμαίνει μέσα στο πνεύμα της νηστείας, πρωτίστως της πνευματικής και δευτερευόντως της σωματικής, να γαλουχεί εις τρόπον να μάθουν όλοι την αξία της εγκράτειας και της αναζητήσεως του φωτός του Χριστού.
Τέλος, τον προέτρεψε να καλλιεργεί τη συνοχή της κοινότητας του χωριού, αποτελώντας έναν αληθινό και ουσιαστικό κρίκο μεταξύ όλων των μελών της.
Ο νέος Κληρικός είναι άμισθος και θα διακονεί στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, επιτρέποντος της εργασίας του.
Ανάμεσα στο πυκνό εκκλησίασμα που συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες και ευχήθηκε “άξιος” στον νέο Πρεσβύτερο ήταν συμπροσευχόμενοι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς και εντεταλμένος της περιοχής κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ.α.