Χειροτονία Διακόνου στον Ιερό Ναό των Πολιούχων Κιλκίς

Μέσα στη χαρά του πάνδημου εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς, Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ιερούργησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στον περικαλλή Ιερό Ναό των Πολιούχων.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσυγκελλεύοντας της Ιεράς Μητροπόλεως, οι Παν. Αρχιμ. Απόστολος Πορτοκαλίδης και Βαρθολομαίος Τασιούλης, ο Πρωτ. Θεόδωρος Βύρος, ο Πρωτ. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, Προϊστάμενος του Ναού, και οι Ιεροδιάκονοι π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, π. Σάββας Αμοιρίδης και π. Κωνσταντίνος Παζιώκης.
Στις ευλογημένες στιγμές της Ευχαριστιακής Σύναξης προστέθηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Βύρου, ενός ευλαβεστάτου νέου και γόνου Ιερατικής οικογένειας, που από σήμερα θα διακονεί τον Θεό και το ποίμνιο της ακριτικής Μητροπόλεως του Κιλκίς.
Λίγα λεπτά πριν χειροτονηθεί ο Υποδιάκονος Κωνσταντίνος, με απλό και καθαρό λόγο, απευθυνόμενος στον σεπτό Ποιμενάρχη του Κιλκίς, στους Κληρικούς και στο πυκνό εκκλησίασμα, τόνισε ότι η Ιερωσύνη αποτελούσε ένα παιδικό του όνειρο και πόθο, να γίνει δηλαδή, Διάκονος των μυστηρίων του Θεού. 
“Από σήμερα τίθω ολοκληρωτικά τον εαυτό μου στην εκκλησία του Χριστού. Από σήμερα είμαι στην πρώτη γραμμή. Από σήμερα, δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στους αδελφούς μου. Από μικρό παιδί έλεγα σε όλους ότι η Εκκλησία είναι το σπίτι μας. Είναι η μεγάλη μητέρα που δέχεται τους πάντες. Αυτό θα προσπαθήσω Σεβασμιώτατε, να το εμφυσήσω μέσα στις καρδιές των πιστών μας, για να καταλάβουν ότι εκτός της Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία” είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε όλους όσοι τον ευεργέτησαν και ενίσχυσαν την προσπάθειά του, την οικογένεια του για την ανατροφή και την παιδεία, τον πνευματικό του Αρχιμανδρίτη π. Ευλόγιο Τσαλαπατάνη για την νουθεσία και την καθοδήγηση και τον Ιερό Κλήρο με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο για το ανύστακτο και πατρικό ενδιαφέρον, με το οποίο τον περιέβαλε.
Ανταπαντώντας ο Σεβασμιώτατος, αφού υπογράμμισε την αξία και την σπουδαιότητα του Μυστηρίου της Ιερωσύνης, τον κάλεσε στο διάβα της ιερατικής του πορείας να είναι πάντοτε έτοιμος να απαντήσει με το παράδειγμά της ζωής του και τον λόγο του, να μην σταματά να προσεύχεται και να μελετά, ώστε με καθαρά μάτια, γεμάτα από το φως του Ευαγγελίου, να διακονεί τους ανθρώπους, να αναπαύει ψυχές και να τις ενώνει με τον δομήτωρα Κύριο.
Έχοντας, όπως είπε, το εχέγγυο της ανατροφής από Ιερέα, τον προέτρεψε να δείξει παρρησία και ταπείνωση προς τον Θεό και του ευχήθηκε να έχει τη χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ώστε να αγωνίζεται και να μένει εδραίος και απερίσπαστος στο σκοπό του, αναφωνόντας με θέρμη την ευχή “Άξιος!”.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο Ιεροψάλτη Δαμιανό Φιλιππίδη, ο οποίος διακονεί με τα τάλαντά του το αριστερό αναλόγιο του Ναού των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.
Νωρίτερα, ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτ. π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, επ’ ευκαιρία συμπληρώσεως ενός έτους από της ενθρονίσεως και καταστάσεώς του, στην ακριτική και ιστορική Μητρόπολη του Κιλκίς.