Χειροτονία Διακόνου στην πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης του Κιλκίς

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εορτάστηκε η ιερά μνήμη τους Αγίας ενδόξου Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου στον ομώνυμο νεόδμητο Ιερό Ναό του Κιλκίς.
Ανήμερα της εορτής του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε και της λαμπρής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους, ενώ μετείχαν προσευχητικώς ο Πρόεδρος του Κόμματος “Νίκη” κ. Δημήτριος Νατσιός και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, επικεφαλής του Λαού που προσήλθε για να τιμήσει την Αγία και εκζητήσει τις πρεσβείες της.
Στις ευλογημένες στιγμές της λατρευτικής σύναξης προστέθηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού π. Βασιλείου Σαββίδη, ενός ευλαβούς και ευσεβούς ανθρώπου που ζήτησε να λάβει την Ιερωσύνη από τον Σεβασμιώτατο ώστε να διακονήσει τον Θεό και τον ευλογημένο Λαό Του!
Τη συμμαρτυρία ανέγνωσε ο πνευματικός του Πατέρας, ο πολιός Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Πιλιτσόπουλος, ο οποίος με πολλή συγκίνηση παρέστη στα Μυστήρια του Θεού.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, εξέφρασε λόγους πνευματικής ενισχύσεως, νουθεσιών και πατρικών συμβουλών, καλώντας να έχει πρότυπα τους Αγίους, τα οποία προβάλει συνεχώς η Εκκλησία, όπως αυτό της Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνας, η οποία απομακρύνθηκε από πλούτη, δόξες και κάλλη και αφοσιώθηκε με αγάπη και πίστη στον Σωτήρα Χριστό!
Να σημειωθεί ότι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός είναι δισυπόστατος, με τον κάτω Ναό να είναι αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό και τον όροφο στην Αγία Αικατερίνη. Οι εργασίες αποπεράτωσης του έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και ευχή όλων είναι, πολύ σύντομα, να εορτάζεται και να τιμάται η Πάνσοφος και θαυματουργός Αγία στον ολοκληρωμένο και περικαλλέστατο Ιερό Ναό της.