Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Στην έδρα του, το ακριτικό Κιλκίς, τίμησε μεγαλόπρεπα και μέσα σε κλίμα ευλάβειας τον πάτρωνα Άγιό του, Απόστολο Βαρθολομαίο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή μετά της Πεντηκοστής, 11 Ιουνίου τ.έ., του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενώ της επακολουθησάσης πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος. Μαζί του συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέος και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας και τους πλαισίωσαν Ιερείς και Διάκονοι με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης. Οι όλες Ιερές Ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Τον θείο λόγο διηκόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος,  ο οποίος με θεολογική ενάργεια μίλησε για την ολοκλήρωση του λειτουργικού κύκλου του Πεντηκοσταρίου με την Κυριακή των Αγίων Πάντων και αναφέρθη στον τιμώμενο Άγιο Βαρθολομαίο. Ευχήθηκε δε ιδιαιτέρως στον φίλο του Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο κάθε ευλογία παρά Κυρίου και στηριγμό από τον ομώνυμό του Άγιο.
Τις όλες λαμπρές Ακολουθίες ετίμησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και πλήθος λαού που προσήλθε για να ευχηθεί στον πνευματικό του πατέρα.
Προσήλθε επίσης για να ευχηθεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.