Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά από τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο

Κοντά στη μαθητιώσα νεολαία βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αγιασμούς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό Λύκειο, στο 1ο και 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, στο 12ο Νηπιαγωγείο και στο Ειδικό Γυμνάσιο παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Ανδρέου Βεργίδη, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.α.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος απηύθυνε εγκάρδιες πατρικές ευχές προς τους μαθητές, τους γονείς των και τους εκπαιδευτικούς ενώ η σχετική ποιμαντορική του εγκύκλιο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναγνώσθηκε από τους Κληρικούς σε όλες τις τελετές αγιασμού της Μητροπολιτικής του περιφερείας.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους μαθητές των Δημοτικών τόνισε χαρακτηριστικά : “Με την χάρη του Θεού ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά κατά την οποία θα εκπαιδευτείτε στα μαθήματά σας, θα κάνετε καινούργιους φίλους και κυρίως θα γαλουχηθείτε στο ήθος για να μπορείτε να είσαστε πολιτισμένα πρόσωπα μέσα στην κοινωνία. Οι γονείς σας, σας εμπιστεύονται στο σχολείο, οι δάσκαλοι σας είναι προετοιμασμένοι να σας υποδεχτούν με τις καλύτερες διαθέσεις και εσείς όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, μικρότερα και μεγαλύτερα,
βρίσκεστε μπροστά σε μια ευκαιρία: Να χαρείτε την γνώση και την συναναστροφή! Σας εύχομαι ως πνευματικός σας πατέρας και Μητροπολίτης σας να καλλιεργήσετε αυτήν την ευκαιρία, να αποκτήσετε γνώσεις από την μελέτη των μαθημάτων σας, να γίνετε φίλοι με τα γράμματα και τους δασκάλους σας και να απολαμβάνετε με ήθος την συναναστροφή μεταξύ σας. Καθημερινά να προσεύχεστε στο Θεό ώστε η ευλογία Του να ριζώνει στις καρδιές σας. Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά”.

Απευθυνόμενος στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων είπε μεταξύ των άλλων: “Αισθάνομαι και εγώ μαζί με εσάς την χαρά για την νέα εκκίνηση της σχολικής χρονιάς. Η χαρά αυτή βρίσκει την απαντοχή της στις καινούργιες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η καθημερινότητά σας. Εκπλήξεις για μάθηση, εκπλήξεις για διαπροσωπικές σχέσεις, εκπλήξεις για όνειρα και αγωνίες, εκπλήξεις οι οποίες χαρακτηρίζουν συχνά μια ολόκληρη ζωή. Ο αντικειμενικός σκοπός της παρουσίας σας στις διδακτικές αίθουσες είναι η εκπαίδευση επί των μαθημάτων. Αυτή η εκπαίδευση θα ενισχύσει το ψυχικό σας σθένος και θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις του μέλλοντος. Σας καλώ λοιπόν σήμερα να αγαπήσουμε όλοι μαζί αυτήν την εκπαίδευση η οποία αφήνει τα αποτυπώματα της στις καρδιές σας και στα όνειρά σας. Σας προτρέπω να προσεύχεστε καθημερινά στον Θεό ώστε με το φως του Θεού να φωτίζετε τα βήματά σας και να είστε δεκτικοί και αποδοτικοί στο έργο σας”.