1η Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών στη Ν. Μεσήμβρια της Ι. Μητροπόλεως Κιλκισίου

Με επιτυχία έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου έ.έ. η 1η Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Μεσήμβριας ν. Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η Επιτροπή για την ανάδειξη του ξεριζωμού των Ελλήνων της Βόρειας Θράκης και τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκηδόνος συμμετείχαν οι Χορωδίες “Μεσήμβρια” της Βουλγαρίας, “Αγάπη” της Περαίας, του Ωδείου της Φλώρινας και η Χορωδία του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Μεσήμβριας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, κλείνοντας με τον πατρικό του λόγο την εκδήλωση, τόνισε μεταξύ των άλλων: “Αγαπητοί μου, μία ευλογημένη ανάμνηση ενός σημαντικού εκκλησιαστικού γεγονότος όπως αυτή των εγκαινίων του Ιερού Ναού της Παναγίας στη Μεσήμβρια της Βόρειας Θράκης, μας συγκεντρώνει σήμερα εδώ στην Νέα Μεσήμβρια, 130 χρόνια μετά για να θυμηθούμε και να νιώσουμε ότι η πατρίδα έχει ένα διαρκές παρόν στη ζωή και στον βίο μας.
Σήμερα πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο η 1η Διεθνής Συνάντηση Χορωδιών και πρώτη Χορωδία η οποία έλαβε μέρος είναι η Χορωδία “Μεσάμβρια” από την Μαύρη Θάλασσα, οι οποίοι τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια και χόρεψαν ελληνικούς χορούς. Επίσης συμμετείχαν από την πόλη της Φλώρινας και από την πόλη της Περαίας, οι οποίες έδωσαν έναν τόνο πανηγυρικό, μία Συνάντηση αγάπης και μία συνεργασία αδελφοσύνης στην επέτειο των εγκαινίων.
Για ακόμα μία φορά, αγαπητοί μου, διαπιστώνουμε ότι η Εκκλησία πραγματώνει πολιτισμό. Ας δούμε στον τόπο μας τι είναι πιο όμορφο και πιο διακριτό; Οι Ιεροί μας Ναοί, ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Ν. Μεσήμβριας, όπου όλοι εσείς οι κάτοικοι σε αυτήν την Κωμόπολη δίνετε ότι πιο όμορφο και πιο σπουδαίο στον χώρο της λατρείας και τούτο διότι σε κάθε χώρο λατρείας γίνεται η συνάντηση και η φανέρωση του ωραίου.
Το κάλλος του Θεού είναι αυτό το οποίο μας συγκεντρώνει και θα συνεχίσει να μας συγκεντρώνει εις πείσμα πολλών ώστε να ζούμε τις δωρεές που μας πλημμυρίζει η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος.
Τούτη η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τούτου αναδεικνύει την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχου μας για όλα τα πνευματικά του παιδιά και για εμάς στη Ν. Μεσήμβρια όλως ιδιαιτέρως. Τον ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να έχετε κάθε βοήθεια από τον Θεό στο ευθυνοφόρο έργο του.
Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για την διοργάνωση αυτής της εκδηλώσεως, πρωτίστως τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παν. Αρχιμ. π. Μιχαήλ Δάνιο, τον εξαιρετικό Πρόεδρο κ. Μαργαρίτη καθώς και τον αγαπητό μου κ. Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλο για την υποστήριξη και την αγαστή συνεργασία μεταξύ μας.
Τέλος, εύχομαι σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ευλογημένο Πάσχα”.