Η ιερά πανήγυρης της Μονής του Αγίου Νεκταρίου

Η ιερά πανήγυρης της Μονής του Αγίου Νεκταρίου
Μέσα σε κλίμα ευφροσύνης οι Κιλκισιώτες κατηφόρισαν, χθες Σάβατο 2 και σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, στην νεοσύστατη Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς για να εορτάσουν τη μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.
Παραμονή της εορτής και βοηθούντος του καλού καιρού, μέσα στο καταπράσινο τοπίο, το μικρό Μοναστηράκι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς και που σιγά σιγά αρχίζει να μεγαλώνει,  γέμισε από μικρούς και μεγάλους για να συμμετέχουν στον μέγα Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και του Ηγουμένου της Ι. ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς. Πολλοί ήταν επίσης και εκείνοι που συμμετείχαν σήμερα, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, για τον τιμώμενο Άγιο.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς μίλησε για τον πλούτο της Αγίας Εκκλησίας μας, για όσα λέγουν οι υμνωδοί, οι ψαλμωδοί και οι μελωδοί και που όλα αυτά στηρίζονται στις ρήσεις, στα αποφθέγματα και στις εμπειρίες των Πατέρων και αποδίδονται στους Αγίους που αποτελούν τις ζωντανές εικόνες της Βασιλείας του Θεού.
"Όσο οι άνθρωποι εμβαθύνουν στα γεγονότα και στα μεγαλεία της Εκκλησίας μας τόσο ανακαλύπτουν έναν εσωτερικό πλούτο που δεν θέλουμε να εξωτερικευτεί. Οι χάρες και δωρέες που δίδει η Εκκλησία είναι τόσο μεγάλες που οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε και στην καρδιά μας και μέσα από τον τρόπο έκφρασης της ζωής μας" είπε και υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι δεν αφήνουν την καρδιά τους ανοιχτή να δεχθεί τη Χάρη του Θεού γι' αυτό και δέχονται κάθε τι κοσμικό και γήινο, σχηματικό και ανθρώπινο. 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για το λάθος των ανθρώπων να συγκρίνουν τον Θεό μετά των ανθρώπων, τα έργα του Θεού με αυτά των ανθρώπων και να θεωρούν την Εκκλησία του Χριστού σαν ένα μεγάλο Οργανισμό. "Εάν παίρναμε τα του Θεού έργα και λόγια και των Αγίων και θέλαμε να τα εφαρμόσουμε στην καθημερινή ζωή και στους κοσμικούς Οργανισμός κάτι καλά θα πήγαινε. Εάν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε αυτά που κάνουμε ως άνθρωποι στη ζωή μας τότε είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουμε σε αποτυχία" είπε μεταξύ των άλλων και συνέχισε: "Ο Θεός είναι άπειρος, απερινόητος, αόρατος, ακατάληπτος και εμείς θέλουμε να τον περιορίσουμε στα μυαλά μας, στις σκέψεις μας, στα έργα μας. Γι' αυτό και αρχίζει η αποτυχία. Εμείς οι Χριστιανοί που συμμετέχουμε στη ζωή της Εκκλησίας πολλές φορές λανθάνουμε. Εκείνος που δεν έλαθε μεταξύ των πολλών εκατομμυρίων Αγίων ήταν ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος μέσα από από την ταπείνωση του και την βιοτή του εξέφραζε Χριστόν, και Τούτον Εσταυρωμένον και Αναστάντα. Αυτό κατάθεσε στην Εκκλησία ο Άγιος και εμείς έχουμε το νέκταρ κατά των υμνωδό για να γλυκάνουμε τη ψυχή μας". Τέλος ευχήθηκε ο Άγιος να σκέπει τους πιστούς στον πνευματικό τους αγώνα για να αντέξουν τη "δριμύτητα του χειμώνα" και να γευτούν τη γλυκύτητα του παραδείσου που εξασφαλίζει την αιώνια βασίλεια όπως στον Άγιο Νεκτάριο.
Τους ύμνους απέδωσαν κατά θαυμαστό τρόπο η χορωδία αναλογίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου - Κορδελιού υπό τον χοράρχη κ. Παναγιώτη Γωνιάδη.
Μεταξύ των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κυριακίδης, οι αντιδήμαρχοι Κ. Ζιούτα και Δ. Τσαντάκης, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Κιλκίς κα. Τσοπούλου, ο πρ. Βουλευτής κ. Πασσαλίδης, κ.α.
Σε όλους τους συμμετέχοντες στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής προσφέρθηκε κέρασμα.