Χριστός Ανέστη! Η Ανάσταση του Κυρίου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς

Χριστός Ανέστη! Η Ανάσταση του Κυρίου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς

Με λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.
Η κορυφαία εορτή της Χριστιανοσύνης, η Εορτή των Εορτών, κορυφώθηκε με τους πιστούς να ψάλλουν τον Αναστάσιμο Παιάνα, το Χριστός Ανέστη!
Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο τέλεσαν την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Χαρά σκορπίστηκε παντού στο άκουσμα του παιάνα της νίκης και του θριάμβου "Χριστός Ανέστη" με το στρατιωτικό άγημα της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας να αποδίδει τις πρέπουσες τιμές, υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών.
Στο μήνυμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ κάλεσε τους πιστούς να σηκώσουν τα βλέμματα και τα χέρια τους προς τον ουρανό και "να παρακαλέσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας Τον Αναστημένο Χριστό μας, τον μόνον που μπορεί να δώσει ζωή, Τον μόνο στον οποίο μπορούμε να ελπίζουμε, να παύσει τα φρυάγματα των εθνών, να ειρηνεύσει τας καρδίας των πολεμοχαρών, να πλημυρρίσει τις καρδιές όλων των ανθρώπων με το Φως Της Αναστάσεως, ώστε οι πόλεμοι και οι ακαταστασίες να λήξουν και η υγεία και η ειρήνη να επικρατήσουν απ' άκρο σε άκρο της ανθρωπότητάς, διότι θα παύση πλέον να γίνεται η έκφρασις του εγώ μας και του θελήματός μας, και θα γίνουμε τέκνα Του Αναστημένου Χριστού μας, πλημμυρισμένοι με το Φως της ειρήνης και της αγάπης, το οποίο φωτίζει κάθε έναν που το επιθυμεί και το επιζητεί".