Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πολυάνειου Μουσικού Εργαστηρίου Αγ. Αθανασίου

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πολυάνειου Μουσικού Εργαστηρίου Αγ. Αθανασίου

Με ιδιαίτερη απλότητα απέδωσαν οι πολυπληθείς μαθητές του Πολυάνειου Μουσικού Εργαστηρίου Αγίου Αθανασίου τους εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου του Αγίου Δωδεκαημέρου (Χριστουγέννων και Θεοφανείων) στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα της  Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Επιπλέον λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πρόσθεσαν οι κατηχητόπαιδες δημοτικού των ενοριακών συνάξεων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης οι οποίοι έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα στους καλεσμένους ενώ το σύντομο ευρηματικό χριστουγεννιάτικο θεατρικό δρώμενο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη που απέσπασε πολλά χειροκροτήματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ συνεχάρη  τον οικοδεσπότη της Ενορίας π. Θεόδωρο Κερεστετζή, τον χοράρχη του χορού των ιεροψαλτών και των παίδων κ. Δημοσθένη Κουσκούκη και τον σκηνοθέτη του θεατρικού μονόπρακτου π. Θεμιστοκλή Ιασονίδη. Απηύθυνε πατρικό λόγο αφυπνίζοντας τους χριστιανούς από τους πνευματικούς κινδύνους που μπορούν να υποπέσουν, αν κατά την περίοδο των  εορτών των Χριστουγέννων δεν γεμίσουν από Χριστό, αλλά αρκεστούν στον κοσμικό Santa Clauss που αναπαράγει η καταναλωτική μας κοινωνία.
Το κέντρο της βιοτής των χριστιανών είναι η Θεία Κοινωνία που προσφέρεται κατά τη Θεία Λειτουργία και παράδειγμα προς μίμησή τους είναι οι Άγιοι και μεταξύ αυτών ο Άγιος Βασίλειος τον οποίο εορτάζουμε σε λίγες ημέρες. Επίσης τόνισε οτι η ενανθρώπιση του Κυρίου Ιησού Χριστού είναι ευκαιρία για την προσωπική μας αναγέννηση και μια νέα πορεία για τη μεταμόρφωση της ψυχής μας με εφόδια την ελπίδα, την πίστη, τη μετάνοια και τη συγχώρεση.​