Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιδιαίτερης χαράς τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η εις Διάκονον χειροτονία του Φιλίππου Καβατζικλή, ενός νέου ανθρώπου από το Λαοδικηνό ν. Κιλκίς, εγγάμου με ένα τέκνο, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.
Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους Παν. Αρχιμ. π. Γαβριήλ, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη, του Πνευματικού Πατρός του νεοχειροτονηθέντος π. Αναστασίου Κοντολέοντος, καθώς και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και φίλων του από άλλες Μητροπόλεις.
Στη περιεκτική προσλαλιά του ο σεπτός Μητροπολίτης του Κιλκίς ενίσχυσε τον νέο Διάκονο με τις πατρικές του νουθεσίες, υπογράμμισε τις ευθύνες που έχει ένας Κληρικός έναντι του Θεού και του Λαού Του και τον καλωσόρισε στο Ιερό Θυσιαστήριο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος δέχθηκε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, των Ιερέων, των Γονέων του, της Συζύγου του και των φίλων του, οι οποίοι κατέκλυσαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό βροντοφωνάζοντας το "΄Αξιος".
Πατήστε εδώ για το Φωτογραφικό Υλικό: