Χειροτονία Ιερομονάχου στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Χειροτονία Ιερομονάχου στην Ι.Μ. Κιλκισίου
Με την λαμπρότητα που αρμόζει στην εορτή πανηγύρισε η ακριτική Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου σήμερα, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, στον οποίο τελέσθηκε και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Νεκταρίου Ντέντα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Ο νέος Ιερομόναχος είναι γέννημα - θρέμμα του Κιλκίς και εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς, της οποίας ήταν και ο πρώτος Μοναχός.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στοβίων και κ. Δαυίδ. Έλαβαν μέρος ακόμα οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, Γεν. Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης, οι Αγιορείτες Πατέρες, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών π. Θεωνάς Ξενοφωντινός, π. Επιφάνιος Παντοκρατορινός, π. Σάββας Αγιαναννίτης, ο Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλός της Ι.Μ. Πολυανής και Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγ. Νεκταρίου, Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως και όμορων Μητροπόλεων και οι Ιεροδιάκονοι π. Βαρθολομαίος Τασιούλης και π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης.
Ο Λαός του Κιλκίς με συγκίνηση μετείχε στο Ιερό Μυστήριο και της Θείας Ευχαριστίας και της Χειροτονίας, υπερεπληρώνοντας τον Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία και των εκπροσώπων της πολιτικών αρχών του Νομού.
Κατά την προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς στήριξε το νέο Ιερομόναχο με πατρικούς λόγους ενθυμίζοντας του ιδιαίτερα ότι κατά τη σημερινή ημέρα που χειροτονείται, η Εκκλησία μας γιορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστου, την τήρηση του Νόμου από την Υπεραγία Θεοτόκο, και τον ενίσχυσε με και πνευματικές νουθεσίες.
Υπογράμμισε ότι η διακονία του στο Ιερό Θυσιαστήριο χρειάζεται να συνοδεύεται από φόβο, μετάνοια και υπακοή, υπακοή που σημαίνει θάψιμο του ατομικού θελήματος και τήρηση του θελήματος του Κυρίου μας.

Κλήρος και Λαός αναφώνησε το "Άξιος" και ευχήθηκε αναλόγως στον νεοχειροτονηθέντα π. Νεκτάριο για την συνέχεια της διακονίας του.