Χειροτονήθηκε ο νέος Ποιμενάρχης μας κ. Βαρθολομαίος

Χειροτονήθηκε ο νέος Ποιμενάρχης μας κ. Βαρθολομαίος

Παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.
Η χειροτονία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.
Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Koρίνθου Διονύσιος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Ιερισσού Θεόκλητος και Λαγκαδά Πλάτων.
Να αναφερθεί ότι στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κιλκισίου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, Νικαίας κ. Αλέξιος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.
Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Οραματίζομαι μια Εκκλησία ακμαία, ανοικτή σε όλους, ρωμαλαία και πρόθυμη για διάλογο, που μαθαίνει από τον άλλο, που αγκαλιάζει το διαφορετικό, που δεν φοβάται να πεθάνει, γιατί ξέρει ότι θα ξαναγεννηθεί ακόμα πιο ισχυρή μέσα στην ειρήνη και στο φως του Θεού».
Σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος πρόσθεσε: «Οραματίζομαι μια Εκκλησία που δίνει φως στην ύπαρξη, ακόμα κι όταν η ανθρωπιά πάει να αντικατασταθεί από τη δύναμη της μηχανής και την έπαρση που ο υλισμός επιφέρει. Ονειρεύομαι μια Εκκλησία που διαρκώς εξελίσσεται, καθώς ό,τι μένει στατικό δεν μετέχει της ζωής».
Επίσης ο νέος Μητροπολίτης Κιλκισίου έκανε μία αναδρομή της πορείας του ενθυμούμενος ανθρώπους και καταστάσεις που ακούμπησαν την ψυχή του.
Κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υπογράμμισε: «Είσαστε ο εγγυητής της ενότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος και με θαυμαστή, Γεροντική σοφία διαχειρίζεστε τις εύθραυστες κοινωνικές ισορροπίες διασφαλίζοντας, με την αρετή της πραότητας, την ενότητα του ελληνικού λαού».
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε γνωρίζω πολλά χρόνια και από την διακονία σου στον Ιστορικό Ναό της Μεταμορφώσεως στην Πλάκα καθώς και από τις Συνοδικές επιτροπές της Ιεράς Συνόδου και είσαι ΑΞΙΟΣ πολλών επαίνων για αυτήν την διακονία σου».
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον νέο Μητροπολίτη Κιλκισίου για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση, τις οποίες με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος έβγαλαν εις πέραν με τεράστια επιτυχία.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στον ορθόδοξο πολιτισμό, ενώ υπογράμμισε ότι σήμερα τίθεται εν αμφιβολω τι είναι ο άνθρωπος; Όλοι έχουμε την ευθύνη για την διάσωση του ορθόδοξου τρόπου ζωής των ανθρώπων.
«Καλείσαι και εσύ σήμερα να προωθήσεις τον ορθόδοξο τρόπο ζωής στην σπουδαία και ιστορική επαρχία του Κιλκίς, και πιστεύω ο λαός θα ανταποκριθεί θετικά στην φιλόστοργη διακονία σου» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος.
Τέλος να σημειωθεί ότι στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου παρέστησαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Αμυράς, ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Φραγκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης.
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ