Χαιρετισμός Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργίου Γεωργαντά

Χαιρετισμός Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργίου Γεωργαντά

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς,
 
Εκπρόσωποι του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων
 
Σεβασμιώτατε Εκπρόσωπε του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Τοποτηρητά της Ιεράς μας Μητροπόλεως
Σεβασμιώτατε ενθρονισθέντα Μητροπολίτα Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίε
 
Κυρίες και Κύριοι
Είναι ιδιαίτερη η χαρά  και ευλογία να σας υποδέχομαι σήμερα , στην ενθρόνισή σας, Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα εδώ στο Κιλκίς, τον τόπο που, με την ευλογία του Κυρίου μας, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος σας ανέθεσε να υπηρετήσετε.
Σας καλωσορίζω, Σεβασμιώτατε, στη νέα σας πατρίδα!
Όλο το διάστημα που προηγήθηκε της ενθρόνισής σας, η πόλη του Κιλκίς και ολόκληρος ο Νομός, βιώνουν μια μεγάλη τιμή, μια βαθιά συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά.
Πριν ακόμη από την έλευσή σας, έχουν ήδη γίνει γνωστά τα πλείστα χαρίσματά σας, οι εξαιρετικές σπουδές, οι άριστες διοικητικές ικανότητες, το ταπεινό σας φρόνημα, η ευγένεια ψυχής. Κυρίως όμως, η προσήλωσή σας στην Αγία μας Εκκλησία, η αφοσίωσή σας στον Κύριό μας, Ιησού Χριστό, η αγάπη σας στον άνθρωπο.
Γνωρίζετε ότι ήρθατε σε έναν τόπο ευλογημένο, στην παραμεθόριο, στα σύνορα της Ελλάδος. Σ’ έναν τόπο με ξεχωριστή Ιστορία, όπου άφησαν το αποτύπωμά τους σημαντικές μορφές της πατρίδας μας. Αλλά και σε μια Μητρόπολη με πλούσια θρησκευτική παράδοση.
Έρχεσθε να ποιμάνετε έναν ακριτικό τόπο με φιλήσυχους ειρηνικούς και φιλόξενους  ανθρώπους που ευλαβούνται τον Θεό και βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία.
Η ενθρόνισή σας έρχεται σε μια περίοδο όπου οι Έλληνες συνολικά βιώνουμε μια μακρά κρίση, με ανοιχτές πληγές, μια σκληρή πραγματικότητα που και εσείς ο ίδιος θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε.
Έρχεστε, Σεβασμιώτατε,  να προσφέρετε στους ανθρώπους, να δώσετε ελπίδα και δύναμη, να ανακουφίσετε, να αγκαλιάσατε, να συνεργαστείτε με τις τοπικές αρχές για την προκοπή και την πρόοδο. Καλείστε να σηκώσετε το βάρος της ευθύνης της διοίκησης, για το οποίο όλοι εμείς θα σταθούμε σύμμαχοι σας.
Είμαστε βέβαιοι ότι το λαό αυτόν θα τον αγαπήσετε και θα σας αγαπήσει. Στο πρόσωπό σας θα βρει τον στοργικό πνευματικό πατέρα και τον ισχυρό κοινωνικό αρωγό, που τόσο πολύ έχει ανάγκη.
 
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Κιλκισίου κ Βαρθολομαίε,
όντας βέβαιος ότι μεταβιβάζω τα αισθήματα όλης της κοινωνίας του Νομού, σας καλωσορίζω εγκάρδια.
Δεχθείτε τις πιο θερμές ευχές μας για υγεία, δύναμη, μακροημέρευση και μια ευλογημένη και καρποφόρα πνευματική ποιμαντορία στον τόπο μας.
Άξιος!