Το "ύστατο χαίρε" στον π. Ειρηναίο Γεωργαντή

Το "ύστατο χαίρε" στον π. Ειρηναίο Γεωργαντή

Μέσα σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως τελέσθηκε το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου, η εξόδιος ακολουθία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίου (κατά κόσμο Ηλία) Γεωργαντή, Ιεροκύρηκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος και εξεδήμησεν εις Κύριον, την 2αν του αυτού μηνός μετά από πολύμηνο αλλά γενναία μάχη με την επάρατο νόσο.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης ετέλεσε Αρχιερατικόν Τρισάγιον έμπροσθεν του σκηνώματος του μεταστάντος πατρός Ειρηναίου.
Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος εψάλη εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου – Λαγυνών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, παρουσία πολλών Ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Μακεδονίας, των κατά σάρκα συγγενών του, πολλών πνευματικών τέκνων του  καθώς και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν να αποχαιρετίσουν τον π. Ειρηναίο και να λάβουν για τελευταία φορά την ευχή του διότι ήταν πολλή αγαπητός και είχε πλούσιο έργο και μεγάλη συμβολή στην πνευματική διακονία του Ευαγγελίου στην περιοχή της ενορίας των Λαγυνών την οποία και υπηρέτησε για δεκαπέντε έτη, καθώς επί των ημερών του ανεγέρθη ο  νέος Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και είχε σημαντική συμβολή στην δημιουργία του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Λαγκαδά « Ορθόδοξη Μαρτυρία», μεταφέροντας τον Λόγο του Κυρίου σε κάθε σπίτι, μέσα από εκπομπές που επιμελούταν, με ιδιαίτερη αγάπη.
Στην σύντομη ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολύανης και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, στάθηκε ιδιαίτερος στην προσωπικότητα καθώς και το πνευματικό έργο του π. Ειρηναίου, με τον οποίο υπήρξαν και συμφοιτητές αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από εκείνα τα χρόνια, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο  τον πόθο  και την λαχτάρα που είχε ο αοίδιμος π. Ειρηναίος να είναι ένας σωστός εργάτης του Ευαγγελίου και πάντα κοντά, όπου και να υπήρξε λειτουργός του Υψίστου, βοηθώντας με αυταπάρνηση, όλους τους αδελφούς μας που είχαν ανάγκη είτε πνευματική είτε υλική .
Εν συνεχεία, και μετά από μία μικρή λιτάνευσις πέριξ του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου - Λαγυνών, πραγματοποιήθηκε  ο ενταφιασμός του σκηνώματος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιωάννη, πίσω από το Ιερό του παλαιού Ναού των Λαγυνών.