Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Εμμανουήλ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Εμμανουήλ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στη χαρά της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.
Πριν την Απόλυση και μετά τον Πολυχρονισμό που έψαλλαν οι Ιεροψάλτες, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Κλήρο και τον Λαό που πλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό για να εκφράσει τις θερμές ευχές του επί την ονομαστική του εορτή.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη και σεμνή εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, κατά την οποία εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στον Σεβασμιώτατο ευχήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας κα Μαρία Τσοπούλου και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Παντελίδης.
Οι Ιεροψάλτες με χοράρχη τον κ. Χρήστο Κυριακίδη, η Χορωδία της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς οι "Αργοναύτες" με χοράρχη τον π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη και τα παιδιά των Κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ναού με υπεύθυνο τον π. Δημήτριο Παπαγεωργίου έψαλλαν ύμνους και τραγούδησαν κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια σκορπίζοντας την χαρά σε όλους ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά τραγούδησαν για τη Μακεδονία.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δώρα στα μικρά παιδιά ενώ σε όλους προσεφέρθη κέρασμα.