Πανηγύρισε τον Άγιο Νεκτάριο η ομώνυμη Ιερά Μονή του Κιλκίς

Πανηγύρισε τον Άγιο Νεκτάριο η ομώνυμη Ιερά Μονή του Κιλκίς
Μέσα σε κλίμα ευλαβείας και πνευματικής χαράς, πανηγύρισε η Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, του εν Αιγίνη.
 
 
 
 

Παραμονή της εορτής, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, μέσα στο καταπράσινο τοπίο, ευσεβείς προσκυνητές προσήλθαν στην τίμια Μάνδρα που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς και εξωραΐζεται συνεχώς, για να συμμετέχουν με ευλάβεια στον Μέγα Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωρίδη και του Ηγουμένου της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Αρχιμ. Αρσενίου Ιωάννου. Μετείχαν επίσης και Ιερείς της τοπικής Ιεράς Μητροπόλεως.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες έλαβαν χώρα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στη κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς υπογράμμισε την ενότητα που πηγάζει από το μυστήριο της Εκκλησίας και η οποία εκφράζεται από το πλήρωμά της με την τιμή προς τους Αγίους. 

Μεταξύ των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Ζιούτα, κ.κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Ανέστης Πογέλης,Θέμης Κοσμίδης και Γιώργος Μπαλάσκας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καρυοφύλλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς, κ. Δημήτριος Θεοδώριδης, ο Διοικητής της Τροχαίας Κιλκίς κ. Ευστάθιος Κουρτίδης, ο πρώην Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης, κ.α. Στο τέλος του Εσπερινού ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής ευχαρίστησε πάντες για την συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη αλλά και διά την πάσης φύσεως βοήθειά τους.

 

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός. Στο κήρυγμά του ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος μίλησε για την αξία της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του τιμωμένου Αγίου και την πνευματική ευκαιρία που προσφέρει σε όλους να προσευχηθούν στον Τριαδικό Θεό και να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου που δίδαξε με το παράδειγμα της ζωής του, φθάνοντας στο ύψιστο σημείο να δοξαστεί από τον Κύριο και να καταστεί μέλος της Ουράνιας Πολιτείας. Επεσήμανε την ανάγκη, σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται συνεχώς και οι ανατροπές και οι εξελίξεις σε κάθε τομέα της ζωής είναι ραγδαίες, ο κόσμος να στραφεί εκτός από την διατήρηση της σωματικής υγείας και στην καλλιέργεια της ψυχικής υγείας, αντλώντας δύναμη από τον θαυμαστό βίο του Αγίου Νεκταρίου που επιτέλεσε στο όνομα του Ιησού Χριστού εκατοντάδες θαύματα.

Σε όλους τους πανηγυριστές προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα.