Πέντε νέοι αναγνώστες στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου

Πέντε νέοι αναγνώστες στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην κωμόπολη της Αγχιάλου ν. Θεσσαλονίκης για την εορτή του Ενοριακού Παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Τρύφωνα τον Θαυματουργό.Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη του εκκλησιάσματος και κυρίως σε αντιπροσωπεία εκκλησιαζομένων μαθητών, αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο της Ορθοδοξίας.
"...Αγαπητά μου παιδιά,όπως ο Άγιος Τρύφωνας απο μικρή ηλικία βοηθούσε τους γονείς του και βοσκούσε χήνες ενώ παράλληλα μελετούσε και γνώριζε την Ευαγγελική Αλήθεια έτσι και εσείς, είναι καλό και ωφέλιμο για την ζωή σας, να ακούτε τους γονείς και τους δασκάλους σας, να προδεύετε στο σχολείο που σας στέλνους οι γονείς σας, να συνεργάζεστε με τους δασκάλους σας, να συμπεριφέρεστε μεταξύ σας φιλικά και ανάμεσα στα διαβάσματά σας να εντάξετε την ανάγνωση του Ευαγγελίου. Με αυτή την τακτική θα γίνετε ομότροποι του Αγίου Τρύφωνος, θα είσαστε παιδιά όλο ζωντάνια και αισιοδοξία, δημιουργικότητα και ορθή κρίση, ώστε μεγαλώνοντας να έχετε πλούσια την χάρη και την ευλογία του Θεού στην ζωή σας..." - τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κιλκισίου.

Πρίν την απόλυση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Ποιμενάρχης μας κ.Βαρθολομαίος χειροθέτησε Αναγνώστες πέντε νέους της Ενορίας.
Τέλος, τέλεσε τον Αγιαμό διαβάζοντας τις ευχές της εόρτιας ημέρας, δέχθηκε απο τα παιδιά των σχολείων  άνθη και χειροτεχνήματά τους καθώς και απο τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Σωφρόνιο Σμαραγδάκη ένα εικόνισμα με την μορφή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος του Θαυματουργού.