Ο Εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Ο Εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Με σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή στον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Άγιο Αρτέμιο, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε την ιερά του μνήμη.
Παραμονή της εορτής μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Βασιλείου και Νικολάου Κιλκίς στην Ενορία των οποίων βρίσκεται το Αστυνομικό Μέγαρο Ν. Κιλκίς, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωρίδη και τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και Κληρικών της Πόλεως, με το θείο λόγο να κηρύττει ο Πρωτοσύγκελλος αναφερθείς στην βιοτή του Αγίου, ιδιαίτερα ότι οι Άγιοι και ειδικά οι Μάρτυρες μας δίνουν το παράδειγμα για το τι πρέπει να πράττουμε στα δύσκολα οι ορθόδοξοι χριστιανοί. 
Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, παρουσία και των Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, αφού ο Άγιος είναι προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας.
"Ο Άγιος Αρτέμιος είχε τη μεγάλη ευθύνη της ασφάλειας και της έννομης τάξης της Αυτοκρατορίας επί Μ. Κωνσταντίνου και μαρτύρησε για την πίστη του επί Ιουλιανού του Παραβάτου. Όλοι εσείς που υπηρετείτε το υψηλό αυτό καθήκον να έχετε την προστασία του και να αντλείτε δύναμη και θάρρος από το παράδειγμα του Μεγαλομάρτυρα Αγίου της Ορθοδοξίας μας" είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιμ. Επιφάνιος στη σύντομη προσλαλιά του μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, οι Δήμαρχοι Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαΐδης, ο Ταξίαρχος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Θωμάς Δημόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα και κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Αστυν. Υποδιευθυντής κ. Ευστάθιος Κουρτίδης, Αξιωματικοί, Αστυνομικοί και Στελέχη της Αστυν. Διευθύνσεως.
Ο Αξιωματικός της Αστυν. Διευθύνσεως Κιλκίς κ. Κεσόγλου ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.