Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων την πόλη του Κιλκίς.
Τη Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους, ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Στη συνέχεια τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία ενώπιον του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη και παρουσία του Βουλευτή του Νομού κ. Γεωργίου Γεωργαντά, του αναπληρωτή Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Τσαντάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Διοικητή της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Πάρι Καπραβέλου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Παύλου Τονικίδη, των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων, μαθητών και πλήθους πιστών.
Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στον πανηγυρικό εορτασμό της ημέρας, τονίζοντας ότι σήμερα μνημονεύουμε και προσευχόμαστε για τους Ήρωες μας που έπεσαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας.
Κατόπιν, στο Μνημείο που βρίσκεται στο νέο πάρκο της πόλης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες Κιλκισιώτες.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ