Ομιλία Μητροπολίτη Δράμας για τον Άγιο Ευγένιο

Ομιλία Μητροπολίτη Δράμας για τον Άγιο Ευγένιο

Με επιτυχία που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, δεδομένης της κακοκαιρίας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018, εκδήλωση- ομιλία προς τιμήν του προστάτη του Συλλόγου Καρκινοπαθών N. Κιλκίς Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου.
O κόσμος που υπερεπλήρωσε το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς παρακολούθησε την εξαιρετική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, ο οποίος αγωνίζεται για πολλά χρόνια για τον Ποντιακό Ελληνισμό, προσπαθώντας να κρατήσει τις ρίζες των αλησμόνητων Πατρίδων ζωντανές.
Παράλληλα δε, προσπαθεί συστηματικά να αναδείξει τον Πολιούχο της Τραπεζούντας Άγιο Ευγένιο, Ναός του οποίου υπάρχει και στην Ιερά Μητρόπολη του. Τον Σεβασμιώτατο προσκάλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς ο "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος".
Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή 20 και πλέον Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, στην πλειοψηφία τους Ποντιακών.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Γεωργία Κολεσιώτου ενώ εκ μέρους του Δήμου Κιλκίς χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτριος Τσαντάκης και εκ μέρους της Ιατρικής Κοινότητας ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου κ. Δημήτριος Περπερίδης.
Συγκίνηση προκάλεσε στους παρισταμένους ο λόγος της Προέδρου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας κας. Ευγενίας Σαραφίδου, η οποία μίλησε για το δύσκολο αγώνα των καρκινοπαθών που απαιτεί θάρρος και δύναμη.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με ευχαριστίες προς τον άγιο Δράμας αλλά και με την πλήρη στήριξή του στον Σύλλογο καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς για τον γενναίο αγώνα που δίδουν.
Επανέφερε ωστόσο και την επιθυμία του να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε να αναγερθεί και στην πόλη του Κιλκίς Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου του Πόντου.