Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των κειμηλίων της Ι.Μ. Κιλκισίου

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των κειμηλίων της Ι.Μ. Κιλκισίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσημη καταγραφή των εκκλησιαστικών κειμηλίων που φυλάσσονται στο κειμηλιοφυλάκιο της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ. 
Πραγματοποιήθηκε επιτόπια έρευνα στο χώρο φύλαξης και έκθεσης των κειμηλίων, φωτογράφησή τους, λεπτομερής εξέτασή τους και η συλλογή όλων των απαραίτητων πληροφοριών για την επιστημονική τους τεκμηρίωση και την έκδοση των πολυτελών λευκωμάτων με τις ειδικές φόρμες καταγραφής.

Η πλούσια συλλογή περιλαμβάνει εικόνες που χρονολογούνται από τον 17ο ως τον 20ο αιώνα, συντηρημένες και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, ιερά σκεύη και αρχιερατικά άμφια, όλα εξαιρετικής πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας, ενώ ο χώρος και ο τρόπος έκθεσής τους ακολουθούν τις σύγχρονες μουσειολογικές τάσεις και πρακτικές.
Το έργο υλοποιήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ, και συγκεκριμένα από το τμήμα καταγραφής κειμηλίων.
Τα μέλη της έγιναν δεκτά με θέρμη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αφού συνομίλησε μαζί τους σχετικά με την τρέχουσα αλλά και τη μελλοντική συνεργασία τους, τους ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους.