''Οι νέοι μας στερούνται σήμερα πνευματικά πρότυπα ως ο Άγιος Δημήτριος''

''Οι νέοι μας στερούνται σήμερα πνευματικά πρότυπα ως ο Άγιος Δημήτριος''
Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος ένδοξος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Κιλκίς. 
Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους και μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Κιλκίς με τις ελληνικές σημαίες, συνέρρευσαν στον περικαλλή Ναό για να τιμήσουν τον Άγιο και να προσκυνήσουν το τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου που φυλάσσεται στον Ναό ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός.

Στην Θεία Λειτουργία, μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο εορτάζων Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Σισμανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Τσαντάκης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κιλκίς κ. Θεοχάρης Πολιτίδης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, κ.α.

Της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και π. Ευστάθιο Κοντοζίδη καθώς και άλλους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως ενώ στο θείο λόγο του ο Ποιμενάρχης της ακριτικής Μητροπόλεως αναφερθείς στον Άγιο Δημήτριο τόνισε την διαχρονικότητα του ηρωισμού στον πνευματικό αγώνα και στην εν γένει αξιοπρέπεια του προσώπου έχοντας και την παράμετρο του παραδειγματισμού προς τους νέους ανθρώπους οι οποίοι μέσα στο κοσμικό φρόνημα της παρούσης ζωής στερούνται τέτοιων υψηλών πνευματικών προτύπων ως ο μεγαλομάρτυς Άγιος.