Οι Κιλκισιώτες τίμησαν το Μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου

Οι Κιλκισιώτες τίμησαν το Μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου
Τον Μέγα οπλίτη και Αθλητή, τον στεφανηφόρον και εν μάρτυσι θαυμαστόν Δημήτριον τον Μυροβλύτη τίμησαν με κάθε λαμπρότητα οι Κιλκισιώτες, σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Κιλκίς, που βρίσκεται στην περιοχή "Στενημαχήτικα".
Μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου και τα όμορφα χρώματα των χρυσάνθεμων, τον μήνα Οκτώβριο που έχει συνδεθεί με τον Άγιο Δημήτριο, ο θαυμαστός βίος, το Μαρτύριο και τα θαυμαστά σημεία του τιμώμενου Αγίου, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κλίμα ευλάβειας και θρησκευτικής κατάνυξης, μέσα στο οποίο οι Κιλκισιώτες προσήλθαν, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορωνοϊού, για να εορτάσουν και να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Μυροβλήτη Αγίου.
Άλλωστε στον Χριστομίμητο Μάρτυρα το σύνολο των πιστών της ακριτικής Μητροπόλεως του Κιλκίς εκφράζουν μία ιδιαίτερη αγάπη και τιμή ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές Ενορίες είναι αφιερωμένες στο Άγιο όνομά του.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκαν δύο Θείες Λειτουργίες προς αποφυγή του συνωστισμού. Ενώ την παραμονή τελέστηκε ιερά αγρυπνία. Στην δεύτερη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, Ιερέων και Ιεροδιακόνων.
Μεταξύ των άλλων, στις Ακολουθίες μετείχαν ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο εορτάζων Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, Εκπρόσωπος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και Φορέων, κ.α.
 
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στο εκκλησίασμα να εμπνευστούν και να αντλήσουν δύναμη από το μεγαλείο και το ηρωικό φρόνημα του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου που θυσιάστηκε και προσφέρθηκε στον Κύριο, φωτίζοντας με το Μαρτύριο του την αγάπη για την αλήθεια του Ευαγγελίου και το Φώς του Χριστού. 
Συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και τους συνεργάτες του για την λαμπρά πανήγυρη και την αρτιότητα των όλων εορταστικών εκδηλώσεων και ευχήθηκε σε όλους και ιδιαιτέρως όσους και όσες φέρουν το όνομα του Αγίου Δημητρίου.