Νέο Πρεσβυτέριο στις Μουριές Κιλκίς

Νέο Πρεσβυτέριο στις Μουριές Κιλκίς

Με ιδιαίτερη χαρά και αισθήματα ικανοποίησης άλλο ένα έργο για την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ολοκληρώθηκε και έρχεται να στηρίξει το χωριό των συνόρων, των Μουριών Κιλκίς.
Πρόκειται για το νέο Πρεσβυτέριο, ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο 60 τ.μ., ακριβώς δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του εκάστοτε Εφημερίου.
Το έργο που είχε σταματήσει για πολλά χρόνια, ξεκίνησε εκ νέου υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμαουήλ, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποκτήσει κάθε μικρό ή ακριτικό χωριό το δικό του Πρεσβυτέριο, διευκολύνοντας κατά το δυνατόν τους Ιερείς που διακονούν στις δύσκολες αυτές περιοχές της πατρίδας μας.
Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Εφημερίου π. Χρυσοστόμου Αθανασιάδη και τη θερμή στήριξη των ενοριτών το έργο αποπερατώθηκε και είναι έτοιμο προς χρήση ενώ πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων παρουσία των πιστών, του Αντιδημάρχου Κιλκίς κ. Αιμίλιου Νικολαίδη και του Προέδρου των Μουριών κ. Μόσχου Μόσχογλου.
Παράλληλα και παρά την κρίση που υπάρχει και δη στην περιοχή του λεκανοπεδίου των Μουριών, συνεχίζονται και οι προσπάθειες εξωραϊσμού και ευπρεπισμού του Ναού προς δόξαν Θεού.