Λαμπρό συλλείτουργο για την Οσία Σοφία της Κλεισούρας

Λαμπρό συλλείτουργο για την Οσία Σοφία της Κλεισούρας
Με ζωντανή την παρουσία της Οσίας Σοφίας της Ποντίας της ασκησάσης εν τη Ιερά Μονή Κλεισούρας της Καστορίας τελέστηκε σήμερα λαμπρό συλλείτουργο με την ευκαιρία της μεταφοράς του χαριτόβρυτου λειψάνου της στην ακριτική πόλη του Κιλκίς. Του Όρθρου και της δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενοι από τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και πρωτ. π. Ευστάθιο Κοντοζίδη καθώς και των ιεροδιακόνων.
 
Κατάμεστος από ευσεβείς πιστούς ήταν ο Ιερός Ναός καθώς οι Πόντιοι ευλαβούνται την Οσία Σοφία ιδιαίτερα και άκουσαν με προσοχή το θείο κήρυγμα του Μητροπολίτου Καστορίας, ο οποίος αξιοποιώντας τους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας μας μίλησε για τη ζωντανή παρουσία του Θεού και για το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας που στέλνει με τη σημερινή Αποστολική περικοπή ο Απόστολος Παύλος, ο μεγάλος βετεράνος του χριστιανικού στίβου όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε.
Ο κ. Σεραφείμ μίλησε για την Οσία Σοφία, η οποία επί πολλά χρόνια υπήρξε αναζητητής του Θεού και αντέγραφε πιστά το Ευαγγέλιο, σημειώνοντας ότι είχε συνεχή επικοινωνία με τον Θεό, κάτι που σήμερα λείπει από τους ανθρώπους: "Η σημερινή πνευματική τραγωδία έχει να κάνει με την αποστασία του θελήματος του Θεού, αφού διακόψαμε την επικοινωνία μαζί Του και μας χρειάζεται η επιστροφή στον Θεό. Τότε μόνο, αν αποτελέσει σκοπό της ζωής μας, θα αλλάξουμε ως άνθρωποι και θα αλλάξει η κοινωνία μας" ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ για την πνευματική ευκαιρία να λειτουργήσουν στο Κιλκίς μαζί με την Οσία Σοφία που ασκήτεψε με υπομονή και μετάνοια.
 
 
Λόγους ευχαριστίας και σεβασμού απεύθυνε και ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος ευχήθηκε η Οσία Σοφία να δώσει δύναμη και υπομονή στους Έλληνες και στους απανταχού Ορθοδόξους Χριστιανούς και να αξιοποιηθεί κατά το καλύτερο δυνατό η ευλογία του χαριτόβρυτου λειψάνου της από τον καθένα ξεχωριστά ενώ εκ μέρους του Ιερού Ναού ο Προϊστάμενος του Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος χάρισε στον Σεβασμιώτατο κ. Καστορίας μια χειροποίητη ξύλινη σκαλιστή εικόνα της Οσίας με το Μοναστήρι Κλεισούρας, κατασκευασμένη από ιεροπαίδες του Ιερού Ναού.