Λαμπρός ο εορτασμός της Επετείου του 40' στο Κιλκίς

Λαμπρός ο εορτασμός της Επετείου του 40' στο Κιλκίς

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα στο Κιλκίς η εορτή της Αγίας Σκέπης αλλά και η Εθνική Επέτειος του 1940 με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενου από Ιερείς της πόλεως, με τη συμμετοχή ευσεβών πιστών που πλήρωσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ενώ στη συνέχεια και παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Νομού, τελέσθηκε η Επίσημος Δοξολογία, επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940, κατά την διάρκεια της οποίας ανεγνώσθη ο πανηγυρικός της ημέρας από τον τ. Βουλευτή κ. Θεόδωρο Πασσαλίδη.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνος Δέησις, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων της πόλεως του Κιλκίς, καθώς και κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη των ηρώων που προασπίστηκαν μαχόμενοι την ελευθερία της πατρίδας μας. Να σημειωθεί ότι αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μη εκπροσώπηση της Κυβέρνησης.