Κιλκισίου: "Να ανοίξουμε το νου και την καρδιά μας στο Θεό"

Κιλκισίου: "Να ανοίξουμε το νου και την καρδιά μας στο Θεό"

Πανηγυρικά και λαμπρά, εορτάσθηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, η Εορτή της Μεσοπεντηκοστής καθώς επίσης και η Εορτή της μνήμης και της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ιστορικός και παλαιός Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου της Ν. Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης, με τους ευλαβείς πιστούς να συμμετέχουν μαζικά της Θείας Λειτουργίας που προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο και Αρχ. Επίτροπο Αγίου Αθανασίου Πρωτ. π. Θεόδωρο Κερεστετζή, τον Πρωτ. π. Χαράλαμπο Ιακωβίδη, τον Πρεσβύτερο π. Ευάγγελο Σαμαρά και τους Ιεροδιακόνους π. Βαρθολομαίο Τασιούλη και π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.
Στη σύντομη προσλαλιά του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ανέμεσα σε αυτό και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής, ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς αναφέρθηκε στον ενάρετο βίο του Αγίου Αθανασίου, υπογραμμίζοντας ότι οι Άγιοι αποτελούν τον θησαυρό του Θεού μας και μας τον δίδει απλόχερα αρκεί να ανοίξουμε το νου και την καρδιά μας.
Τότε μόνο, είπε ο Σεβασμιώτατος, θα κατοικήσει μέσα στον κάθε άνθρωπο, ο Λόγος του Θεού, και ευχήθηκε σε όλους οι πρεσβείες του Αγίου να σκέπουν τους πιστούς και την προσφυγική Κωμόπολη.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ