Κιλκισίου Εμμανουήλ: ''Η αλήθεια του Χριστού σώζει τον άνθρωπο''

Κιλκισίου Εμμανουήλ: ''Η αλήθεια του Χριστού σώζει τον άνθρωπο''

Με θρησκευτική κατάνυξη και πνευματική χαρά εκατοντάδες Κιλκισιώτες, παρά τον δυνατό αέρα που επικρατούσε, τίμησαν τον Άγιο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, παραμονή της εορτής του, στο μικρό και όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο του λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς.
Του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τους Ιερείς της Πόλεως και Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως.
Παρόντες ανάμεσα στους ευσεβείς πιστούς ήταν ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Κιλκίς "ο Προφήτης Ηλίας" με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Νικόλαο Χατζηεφραιμίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην αλήθεια του Χριστού, η οποία όπως τόνισε είναι μία και αιώνια και σώζει τον άνθρωπο, αναφερθείς στην μαρτυρία του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου εκατοντάδες χρόνια πριν τον ερχομό του Μεσσία. Έκανε λόγο για απειλές που δέχεται η Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι στο τέλος η αλήθεια πάντοτε νικά και ευχήθηκε σε όλους τα έτη πολλά επικαλούμενος τις πρεσβείες του Προφήτου.
Όσοι βρέθηκαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία είδαν τις εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του αύλειου χώρου, με τα τελευταία χρόνια να έχει μεταμορφωθεί πλήρως αποκτώντας και πάλι την αίγλη που είχε.
Πατήστε εδώ για το σχετικό φωτογραφικό υλικό