Κιλκισίου Βαρθολομαίος: "Κριτήριο της Βασιλείας του Θεού η αγάπη προς τον Χριστό"

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: "Κριτήριο της Βασιλείας του Θεού η αγάπη προς τον Χριστό

Την Κυριακή της Απόκρεω, 27 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της λατρευτικής συνάξεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο χωρίο Παλαιό Γυναικόκαστρο.

 
Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρθολομαίος ανέφερε στο εκκλησίασμα μεταξύ άλλων:"...Σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί,ο Κύριός μας μας προσφέρει την γνώση του κριτηρίου της Βασιλείας Του. Σήμερα,τρίτη Κυριακή του Τριωδίου,ο Κύριός μας,μας γνωστοποιεί τα λάφυρα της πίστεως και της συμπεριφοράς μας. Εάν προσφέραμε με αγάπη, ολόκαρδα το ενδιαφέρον μας στον ασθενή, στον πεινασμένο, στο διψασμένο, στον φυλακισμένο, στον απογοητευμένο....και του συμπαρασταθήκαμε ως εικόνα Χριστού, τότε, το πράξαμε στον Σωτήρα μας και είμαστε πράγματι μέτοχοι της χαράς της Βασιλείας Του... Από εμάς αδελφοί μου εξαρτάται εαν η άδολη αυτοπροσφορά μας θα δώσει σημασία στην ύπαρξή μας, σημασία, που θα αγκαλιάσει η αγάπη του Θεού στην αιωνιότητα...".
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έδωσε το αντίδωρο και μίλησε σε όλο το εκκλησίασμα, περιδιαβαίνοντας τους δρόμους του χωρίου.