Κιλκισίου Βαρθολομαίος:"Μικροί και μεγάλοι να ποθούμε την συμμετοχή μας στο διδασκαλείο της αγιότητος,στην Εκκλησία"

Κιλκισίου Βαρθολομαίος:"Μικροί και μεγάλοι να ποθούμε την συμμετοχή μας στο διδα

Την Κυριακή της Τυρινής,6 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος,προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, στην ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς, στη Ν. Σάντα.

 
Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρθολομαίος, παρουσία και του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη και του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Χατζηαποστόλου, ανέφερε στο εκκλησίασμα μεταξύ άλλων:"...Αδελφοί μου, η Αγία μας Εκκλησία, μας προετοιμάζει σε όλη την διάρκεια του Τριωδίου για την είσοδό μας στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστη του Πάσχα...
 
Σπονδυλωτά, οι Κυριακές του Τριωδίου μας εικονίζουν το πρόσωπο του "είναι", με ταπείνωση, μετάνοια, αγαθοεργία και φιλαδελφία και σήμερα, με ορθή χρήση της υλικότητας των αγαθών, με προτεραιότητα στα πνευματικά αγαθά της αρετής και των ουρανίων αξιών της ψυχής, με χαρούμενη συμπεριφορά εκ μέρους των νηστευόντων και με ολόκαρδη συγχωρητικότητα έναντι των σφαλμάτων και των αμαρτημάτων τόσο εκ μέρους των αδελφών συνανθρώπων μας όσο και εκ μέρους ενός εκάστου...
 
Αδελφοί μου, όλοι να συμμετέχουμε στην ζωή της Εκκλησίας μας...Όλοι να έχουμε καρδιακό πόθο και πνευματική λαχτάρα για την συμμετοχή μας στο διδασκαλείο της αρετής και της αγιότητος,που είναι η Αγία μας Εκκλησία... Όλοι να αγωνιζόμαστε, κυρίως τώρα, την περίοδο της ασκήσεως, με νηστεία τροφική και πνευματική, με προσευχή και με μελέτη του λόγου της Αγίας Γραφής, με την συμμετοχή μας στις ιερές ακολουθίες και στα ιερά μυστήριά μας, ώστε η περίοδος αυτή να καταστεί ευργετική για την χριστοφόρα πορεία της ζωής μας...".
 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος,μετά την διανομή του αντιδώρου μετείχε σε παραδοσιακό ποντιακό πρωινό κέρασμα του συλλόγου κυριών της Νέας Σάντας.