Η Τιμία Κάρα της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης στο Κιλκίς

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης στο Κιλκίς

Με αισθήματα πνευματικής χαράς ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός της πόλεως του Κιλκίς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ υποδέχθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 2 Ιουνίου την Τιμία Κάρα της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Την Τιμία Κάρα που φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης εκόμισε, μετά από ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Παν. Αρχ. π. Δαμασκηνός Πέτικας και παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς για να ακολουθήσει η Παράκληση της Αγίας καθώς και Παράκληση προς τον Δεσπότη Χριστό προκειμένου να ενισχυθούν οι μαθητές που καλούνται να δώσουν τις καθιερωμένες μαθητικές εξετάσεις.
Το Μαρτύριο της δεκαπεντάχρονης Παρθονομάρτυρος Ελένης συγκινεί μέχρι σήμερα αφού προτίμησε τον μαρτυρικό θάνατο παρά να μολύνει με τις ασελγείς ορέξεις την καθαρότητα του σώματος και της ψυχής.
Αυτό το υπόδειγμα αγνότητας, πίστεως αρετής με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου του Κιλκίς έρχεται στην ακριτική Μητρόπολη προς ενίσχυση, φωτισμό και παραδειγματισμό των εφήβων και των νέων, που δίνουν τον δικό τους αγώνα σε ένα δύσκολο περιβάλλον με πολλές προκλήσεις και πειρασμούς.
Η Αγία Παρθενομάρτυς Ελένη έρχεται να υποδείξει σε κάθε έφηβο και νέο ότι, για την αγάπη του Χριστού, είναι προτιμότερο να μαρτυρήσει κανείς διά των πλέον φρικτών μαρτυρίων, παρά να παραδώσει την αγνότητά του στον διάβολο.
Γι' αυτό σπεύδει σε βοήθεια κάθε νέου που θέλει να πολεμά τις σαρκικές επιθυμίες και τους αμαρτωλούς λογισμούς και να διατηρήσει το σώμα και τη ψυχή του καθαρά και αγνά σαν μέλη του Σώματος του Χριστού.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους εφήβους προτρέποντάς τους να επικαλεσθούν την Αγία Ελένη και θα λάβουν την προστασία και την σκέπη της διά των ικεσιών της προς τον Κύριο.
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ:
https://www.flickr.com/photos/142275543@N05/sets/72157684581318165/