Η Ι.Μ. Κιλκισίου τίμησε τον Μακεδονικό Αγώνα

Η Ι.Μ. Κιλκισίου τίμησε τον Μακεδονικό Αγώνα

Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Λουκά του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε επίσης και την Επέτειο Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.
Με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ προεξήρχε της Δοξολογίας, παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ν. Κιλκίς.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Εκπαιδευτικός κα Αφροδίτη Ντίνου, η οποία αναφέρθηκε στους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Στη συνέχεια τελέστηκε στο Ηρώο στο κεντρικό πάρκο της Πόλεως Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών πού θυσιάστηκαν κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων τιμής, από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ν. Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τους Βουλευτές του Νομού κα Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γεώργιο Φραγγίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, κ.α.